Blogg

 

Söndag 30 januari. Hemside-snickeriet har startat. Gråa hårstrån, svordomar, suckar och mycket kaffe. Barn gör inte som du säger, de gör som du gör. Dator däremot, de gör inte som någonting annat gör... de gör som de själva vill. Och defenitivt inte som vi vill. Skam den som ger sig...

 

 

 

 28 februari. Nu är vi helt säkra på att Smilia endast är skendräktig. Tots att vi var inställda på att första gången så är det inte helt ovanligt med skendräktighet så blir man ändå så besviken när det visar sig vara en fejk mage. Men nu ser vi framemot nästa löp runt mitten på mars och hoppas att denna gång så skall det bli kattungar. Fördelen med att det blir lite senare är att vi kommer ha en massa semester ihop med kattungarna och det skulle vara himla mysigt :)

 

 

2 mars. Nätet till kattgården har äntligen kommit och knep och knåpning har börjat. Det är två bitar nät, en är 6*3 m och den andra är 8*3m. På alla sidor i varenda maska så skall man dra igenom ett snöre så våra kvällar har under denna veckan varit räddade ;) Men det skall bli så mysigt att äntligen få lov att ge dem llite mera frihet för även om de båda gillar att gå ut i koppel så är man ju inte ute så långa stunder.

   Kattgården kommer att bli på 24m2 och ha en takhöjd på nästan 3 m. Sedan funderar vi på om man skall sätta in en kattlucka i altandörren så att de kan gå ut och in själva men vi får se hur det känns.

   Planen ser ut så här: fästa nätet längs husväggen och balkonggolvet. Sedan på marken så slås nätet ned i marken med "typ tältpinnar" och sedan läggs det trädgårdsstenar på nätet hela vägen. Efter detta så släpper vi ut katterna och är med dem de första timmarna för att se om de kan ta sig ut :=)

 

 

6 mars. Idag var det en helt underbar solig dag och dags för premiär för katterna att få gå ut i kattgården. Vi kallade på dem och öppnade altandörren och oj vad bråttom de hade ut! De var klart förvirrande i början att det var ett nät som stoppade dem. Strauss slog på nätet och tittade anklagande på oss och jamade. Det finns två svaga punkter i gården och givetvis så hittade Strauss dem och lyckades göra ett rymningsförsök. Men nu är dessa svaga punkter tilltäppta och han har inte lyckats göra fler trots att han verkligen har försökt.

Vi har börjat bygga lulllull för dem också så att de har nåt att göra där ute.

 

 

19 mars. Byggt mera lulllull i gården och nu börjar det bli någorlunda klart. Den höga stolpen med sisalrep var riktigt uppskattad av både kissemissarna. Så det vi skall göra sedan är att så reperationsgräs och kattmynta men det får vänta tills i maj för nu är det för kallt.

Får ju ta och slänga med en bild på gården också.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SE* Maine Vintage uppfödare av Maine Coon