Om oss

 

Vår familj består av tre människor, Kerstin, Henrik och William, samt två katter Strauss och Smilia. Vi bor i Ale, cirka två mil norr om Göteborg.

 

Det känns spännande att äntligen snart få börja på allvar och inte ”bara” hålla på med förberedelser. Vi bestämde oss för 2.5 år sedan nu att skaffa en coonis då vi hade fått höra att de som är allergiska mot pälsdjur kan klara av denna typen av päls som det är på dessa och (vi hade en huskatt innan men som framförallt jag blev ganska dålig av men då jag har haft henne sedan jag flyttade hemifrån så får man stå ut med lite obehag som svårt att andas) till vår glädje så visade det sig att för oss funkade det . Så för drygt ett år sedan (18 oktober 2009)så fick vi Strauss och då tyvärr vår gamla katt gick bort i november så blev Strauss ensam vilket han inte trivdes med alls. Då vi ville börja med en liten uppfödning så hade vi börjat titta på en hona och Strauss snälla uppfödare var gullig nog att hjälpa oss med att både kolla lämpliga kattungar och tom åka med och kolla på dem live så att säga. Det blev napp riktigt snabbt och Smilia kom hem till oss den 20 mars 2010.


Det som har varit bra med att det tagit lite tid är att vi har fått tillfälle att läsa på en del som t.ex. hälsoprogrammet som vi kom till slutsatsen att detta vill vi stödja. Vi har även gjort del 1 i pawpeds kursen och följt inläggen på forumet på Maine Coon katten.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SE* Maine Vintage uppfödare av Maine Coon